Mihkel Mutt: suurem sõltumatus, vähem palagani

Mihkel Mutt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Mutt
Mihkel Mutt Foto: Peeter Langovits/Postimees

Palagani on seekord olnud rohkem kui varasemate valimiste eel. Eestlaste õhin kutsuda oma suurimale laululavale maailma levimuusika vanu staare ja peere on teada. Näib, nagu kavatseks meie erakonnad seal varsti kamba peale võõrustada Berlusconit.

Mõistagi on ka nüüd neid, kes valivad esimest korda. Poisid ja tüdrukud kummarduvad südame põksudes e-hääletuse kuva kohale või panevad retrot – poevad valimispunkti kabiini kardina taha.

Aga üldiselt tunduvad meeleolud rabedad ja vahel ka küünilised või hüsteerilised. Näib, nagu oleks valijad kahe vastandliku suundumuse meelevallas. Ühelt poolt rahulolematus oma olukorraga, sest paljudel napib viisakaks eluks vahendeid. Teiselt poolt ei usuta muutuste võimalikkusse valimiste läbi, sest kahekümne aasta jooksul ollakse erakondades üksjagu pettunud. Nähakse, et poliitika on sageli intriigide jätkamine seaduslike vahenditega või egotrip maksumaksja kulul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles