Ossinovski: Eesti elanikke ei peaks jagama «meieks» ja «nendeks»

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski
Jevgeni Ossinovski Foto: Peeter Langovits

Eesti ühiskond peaks tasapisi liikuma selles suunas, et kõik siin elavad inimesed, kes jagavad ühiskonna põhilisi alusväärtusi, on selle täisväärtuslikud liikmed, keda me ei erista «meieks» ja «nendeks», ütles sotsiaaldemokraat Jevgeni Ossinovski.

Narvas sotsiaaldemokraatidele suure häältesaagi toonud Ossinovski ütles telesaates «Kahekõne», et on poliitikukarjääri jooksul alati püüdnud leida kompromissi eestlaste ja venelaste vahel, sellega kaasneb tema sõnul oht, et tegelikult ei võta sind omana ei ühed ega teised.

«Olen saanud eestlaste käest sõimata selle eest, et olen Putini käsilane, ja olen kuulnud venelaste käest, et ma pole pärisvenelane, olen integrast jne, aga missioon ongi väga keeruline, et seda sasipundart lahendada,» nentis ta.

Ta märkis, et 21. sajandi Euroopas võiks riiklikku identiteeti luues püüelda selle poole, et kõik Eestis elavad ja siinse ühiskonna alusväärtusi jagavad inimesed on ühiskonna täisväärtuslikud liikmed, keda ei eristata «meieks» ja «nendeks».

«Võimalik, et tulevikus ei kõla sõnaühend «venekeelne eestlane» enam nii imelikult, nagu ta paljudele praegu kõlab,» lausus Ossinovski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles