Miks peetakse Vettelit keskpäraseks sõitjaks?

Jaan Martinson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Vettel on rahul ja rõõmus, et võitis neljanda MM-tiitli.
Sebastian Vettel on rahul ja rõõmus, et võitis neljanda MM-tiitli. Foto: AFP/SCANPIX

Sebastian Vettel kindlustas kolm etappi enne F1 sarja meistrivõistluste lõppu taas tšempionitiitli. Neljanda järjestikuse. Ning ta on kõigest 26 aastat vana. Võiks arvata, et Vettel pretendeerib kõigi aegade parima vormelipiloodi tiitlile, kuid tühjagi – ta ei figureeri edetabelites isegi esikolmikus. Mida peaks Vettel tegema, et tõusta Juan Manuel Fangio, Michael Schumacheri, Alain Prosti ja Ayron Senna kõrvale või isegi ette? Võitma kaheksa meistritiitlit? Kümme? Tosin?

Vettel on noorim neljakordne meister, tiitlite arvult taga vaid viiekordsest Fangiost ja seitsmekordsest Schumacherist. Ta on noorim sõiduvõitja, noorim punktisaaja. Võiduprotsent on parem kui Schumacheril, Prostil ja Sennal, kuid selle ajaloolise kolmikuga Vettelit isegi ei võrrelda, ta olevat kehvemast klassist.

Mis hämmastav, paljud ei pea Vettelit isegi tegevsõitjatest parimaks. «Olen alati arvanud, et Fernando Alonso on kõvem võidusõitja kui Vettel,» tõdes endine F1 staar Gerhard Berger intervjuus maailma meediale. «Kahjuks tegeleb Alonso aga liiga palju iseendaga ning on muutunud ebastabiilseks, lubades Vettelil noppida ühe tiitli teise järel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles