Järve viadukti äärde kerkivad tornelamud

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimesena kerkis Järve viadukti lähedale 14-korruseline Delta Plaza.
Esimesena kerkis Järve viadukti lähedale 14-korruseline Delta Plaza. Foto: Artur Sadovski

Linnavalitsus kehtestab homme detailplaneeringu, mis annab rohelise tee kuni 19-korruselise ja kuni 18-korruselise äripindadega korterelamu ehitamiseks.


Tornelamud võidakse rajada Järve tn 4, 6, 8, 8a ja Pärnu mnt 180a kinnistutele 1,9 hektari suurusele alale, vahendas Raepress.

Parkimise korraldamiseks on hoonetele kavandatud kaks ühist maa-alust korrust. Hoonete maksimaalseks kõrguseks on määratud 63,5 meetrit maapinnast. Hoonetesse kavandatakse kokku 201 korterit. Maa-alustele parkimiskorrustele on võimalik parkida 274 sõidukit.

Detailplaneeringu koostas K-Projekt AS. Planeeritav maa-ala asub Kristiine linnaosas, piirnedes põhjast Tammsaare teega, idast Pärnu maanteega, lõunast Järve tänavaga ja läänest raudteega.

«Selle piirkonna hoonestus on asendumas kõrgema hoonestusega. Rajatud on juba üle Pärnu maantee paiknev 14-korruseline Delta Plaza hoone. Planeeringuala on üleminekutsooniks tiheda liiklusega A. H. Tammsaare tee ja Pärnu maantee ristmikult ning selle põhjaservas asuvalt äri-, tootmis- ja kaubanduspiirkonnalt Järve tänava, Pärnu maantee ja raudtee vahelisele elamupiirkonnale,» öeldakse eelnõu seletuskirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles