Galerii ja video: Tallinna Tehnikakõrgkooli üliõpilased vallutavad tudengivormeliga maailma

, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Tehnikakõrgkooli tudengid demonstreerisid möödunud nädalal oma taset tudengivormelis. Tudengivormel on rahvusvaheline tehnikatudengite tootearendusprojekt, kus eestlased on oma tootega jõudnud maailma viie parema hulka.

 Alates 2006. aasta sügisest tegutsenud Tallinna meeskond koosneb paarikümnest tudengist ja paarist juhendavast õppejõust. Tallinna tiim on Tallinna Tehnikakõrgkooli  ja Tallinna Tehnikaülikooli  ühine meeskond,  üks väheseid Ida-Euroopas ja ainus Baltikumis. Mullu võideti 40 osalejaga võistlus Ungaris, tänavu said eestlased USA-s teise koha. Tallinna tehnikakõrgkooli laborites on tudengid ehitanud vähemalt neli vormelit , sealhulgas ka elektrivormeli.

Tudengivormeli idee on pärit USAst ning selle eesmärk on anda tehnikaüliõpilastele reaalne auto konstrueerimise kogemus, mille käigus tuleb lisaks konstruktsioonile valida tehnoloogia, analüüsida maksumust ning tehtud tööd esitleda asjatundjate žüriile. Viimase aastakümne jooksul on tudengivormel levinud üle maailma. Euroopas võisteldakse alates 1998. aastast, lisaks on see  jõudnud  Jaapanisse, Austraaliasse ning Brasiiliasse. Hetkel on maailmas üle 500 aktiivse tudengimeeskonna.

Season 2012 ! from FS Team Tallinn on Vimeo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles