Uuele abilinnapeale pole raekojas kabinetti

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnasekretär Jüri Mölder
Linnasekretär Jüri Mölder Foto: Sille Annuk

Tartus juurde palgatav abilinnapea läheb maksumaksjale maksma umbes 56 000 eurot aastas, kuid teadmata on, mis maksab tema töökoha loomine, sest raekojas pole vaba ruumi.

Senise nelja abilinnapea asemel tuleb uude Tartu linnavalitsusse viis abilinnapead. Nii on koalitsioon kokku leppinud, kuigi lõplik sõna on muidugi volikogul, kes senise plaani järgi kinnitab uue linnavalitsuse ametisse tuleval nädalal.

Tartu linnavalitsuse rahandusosakonna eelarveteenistuse juhataja Tiina Ligi ütles, et seniste arvutuste järgi maksab üks abilinnapea koos kõigi maksudega umbes 56 000 eurot aastas, kui võtta aluseks praegu abilinnapeadele kehtestatud palk 3036 eurot kuus, sellele lisanduv mobiiltelefoni limiit 63,91 eurot kuus (tuhat krooni) ja isikliku sõiduauto kasutamise kompensatsioon 383,47 eurot kuus (6000 krooni).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles