Netikasutajate arv tõusis aastaga 74 protsendini elanikkonnast

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Telekomi juhatuse esimees Valdo Kalm ja minister Juhan Parts on infoühiskonna usku ning peavad vajalikuks, et internetikasutajate arv Eestis tõuseks veelgi.
Eesti Telekomi juhatuse esimees Valdo Kalm ja minister Juhan Parts on infoühiskonna usku ning peavad vajalikuks, et internetikasutajate arv Eestis tõuseks veelgi. Foto: Mihkel Maripuu

2009. aastaks kasvas internetikasutajate osakaal Eesti elanikkonnast 74 protsendini, tõdeti eile uhkusega arvuti- ja internetikoolituse «Ole kaasas!» lõpetamisel.

74 protsenti tähendab, et internetti kasutab iga nädal 861 000 eestimaalast, kelle vanus jääb vahemikku 6-74 aastat. 2008. aastal oli see arv 55 000 võrra väiksem.

«Ole kaasas!» koolitusprojekti lõpuaktuse avakõne pidanud minister Juhan Parts ütles, et olukord, kus arvutit ja internetti kasutab veidi rohkem kui 70 protsenti elanikkonnast on hea, kuid samas ei saa sellega rahule jääda.

«Me ei ole kaugeltki kuskil lõppjaamas, kui tahame, et ühiskond käiks ühte jalga,» lausus minister.

Ta lisas veel, et arvuti ja interneti kasutamise oskus on tänapäeval kui elementaarne kirjaoskus ning seetõttu on ministeerium selle poolt, et «Ole kaasas!» sarnaste tasuta koolitusprogrammidega tulevikus jätkata.

«Ole kaasas!» projekti ristiisa, Eesti Telekomi juhatuse esimees Valdo Kalm arvas, et Eesti sihiks võiks olla 80 protsenti nagu Skandinaavias.

Kalm tunnistas ka, et on ise infoühiskonna usku ja arvab, et laialdane internetikasutamine on võtmeks ühiskonna lõhenemise vastu võitlemisel ja võimaldab suurendada demokraatiat.

EMT, Elioni, Microlinki ja sihtasutuse Vaata Maailma algatusel 2009. aasta kevadel algatatud «Ole kaasas!» koolitusprojekti raames said aasta jooksul tasuta e-riigi alast nõu 90 000 eestimaalast ning 54 000 inimest läbis interneti ja e-teenuste  koolituse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles