Vägistaja kohtuistung jääb suletud uste taha

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algas kohtuprotsess Guntars Kaziksi (keskel) üle, keda süüdistatakse 17-aastase neiu vägistamises ja mõrvas. Esiplaanil kaitsja Aivar Kello. Taga Guntars Kaziks.
Algas kohtuprotsess Guntars Kaziksi (keskel) üle, keda süüdistatakse 17-aastase neiu vägistamises ja mõrvas. Esiplaanil kaitsja Aivar Kello. Taga Guntars Kaziks. Foto: Margus Ansu

Eile Tartu vanglast kohtumaja umbsesse saali toodud Guntars Kaziksi (46) esimene soov oli, et kohtupidamine tema üle käiks avalikkuse eest varjatult. Kohus kuulutaski istungi kinniseks, kuid mitte Kaziksi soovil, vaid tunnistajate kaitseks.

Pärast väikest nõupidamist süüdistatavaga esitas Kaziksi kaitsja Aivar Kello kohtule taotluse piirata istungile juurdepääsu, sest tema hinnangul võib ajakirjanduse suur huvi mõjutada õiglast kohtupidamist.

Riiklik süüdistaja, ringkonnaprokurör Toomas Liiva polnud taotluse vastu, kuid ta leidis, et kui kohtu ette astub inimene, kes on suurema osa oma täiskasvanueast vangis istunud, siis on avalikkuse huvi mõistetav. Kaziks on alates 1991. aastast vabaduses viibinud alla kolme aasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles