Eurokomisjon andis Eesti riigi kohtusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti pole siiani võtnud üle raudteetöötajate töötingimusi puudutavat eurodirektiivi.
Eesti pole siiani võtnud üle raudteetöötajate töötingimusi puudutavat eurodirektiivi. Foto: Toomas Huik

Euroopa Komisjon andis eile Eesti, Itaalia, Luksemburgi ja Portugali Euroopa Kohtusse, sest need riigid ei ole teatanud, kas nad on kohaldanud direktiivi, mis tagab raudteetöötajatele rahuldavad töötingimused.

Kui riik kohtu ettekirjutust ei täida, võib komisjon nõuda, et kohus määraks liikmesriigile trahvi.

Rahvusvahelise raudteesektori töötingimuste direktiivi eeskirjad kajastavad Euroopa ametiühingute ja tööandjate vahelist kokkulepet, millega tagatakse rahuldavad tingimused piiriüleseid raudteeteenuseid osutavatele töötajatele.

Need näevad ette miinimumstandardid töötingimuste, sõiduaja, vaheaegade ning igapäevaste ja -nädalaste puhkeaegade osas.

Liikmesriigid pidanuks raudteetöötajate töötingimusi käsitleva õigusakti üle võtma hiljemalt 27. juuliks 2008.

Esialgu saatis komisjon 2008. aasta oktoobris ametliku kirja 17 liikmesriigile, sest nad ei olnud vajalikke õigusakte vastu võtnud ega plaanitud meetmetest teada andnud. Mullu juunis ei olnud üheksa riiki sellele endiselt reageerinud, mistõttu otsustas komisjon neile saata viimase hoiatuse.

Eestilt, Itaalialt, Luksemburgilt ja Portugalilt pole komisjon siiani vastust saanud, seetõttu esitas ta kaebuse Euroopa Kohtule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles