Jürgen Ligi: riigikontrolli kontrollides

Jürgen Ligi
, rahandusminister (Reformierakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Karli Saul

Riigi­kontrolöri aasta­aruandes öeldakse, et riigil on hästi läinud, kuid inimesteni pole see jõudnud. «Palun tõlget, seltsi­mehed!» kirjutab rahan­dus­minister Jürgen Ligi (Reformi­erakond).

Kes valvab valvureid? – see antiikne küsimus ei aegu, sest sellele pole alati vastust. Pole ka riigikontrolli puhul, tõendas häda ja viletsuse valitsemine selle nädala pealkirjades ja parlamendis. Riigikontrolli sõna on nii nähtav, et vaikimine on vale, kui ta on alasti ja minemapeletav. Tasakaalu mõttes kinnitan, et rahandusminister ja riigikontrolör on struktuursete reformide vajalikkuses üksmeelel. Mulle on nad ka töö, olgu kodus või Brüsselis, ja ma ei saa leppida probleemide kirjeldamise ja jutuga, et Eesti ei ole elujõuline.

Seekordses aruandes jagab riigikontroll algatuseks rahandusele kiitust – mille lugeja ja uudisekirjutaja haigutades vahele jätab. Hästi ütlemisi ju patta ega pealkirja ei pane. Kõlab ka lootustandev vihje öeldu ümber lükkamisele: «Euroopast vaadates» – nagu sotside stalinistlik valimisreklaam «me ei vaja välismaiseid kiidukõnesid».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles