Analüütik: säästame veel liiga vähe

Mikk Salu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
CentARi vanemanalüütik Indrek Seppo ütles, et kui Eesti inimesed suudavad senisest rohkem pensioniks säästa, siis teevad nad oma tuleviku natukenegi lihtsamaks.
CentARi vanemanalüütik Indrek Seppo ütles, et kui Eesti inimesed suudavad senisest rohkem pensioniks säästa, siis teevad nad oma tuleviku natukenegi lihtsamaks. Foto: Toomas Tatar

Indrek Seppo soovitab lubada Eesti turule suured välismaised indeksifondid ja säästmise suurendamiseks ümber kirjutada ka töölepinguseaduse.

Rakendusuuringute keskuse CentAR vanem­analüütiku Indrek Seppo (35) sõnul tuleb raha panemist pensionifondi vaadata kui säästmist kehvemateks aegadeks, mitte kui üksnes investeeringut, küsides, kas ikka kasvab.

Eelmine nädal tõi uudise, et ühe OECD (arenenud tööstusriike koondav Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsioon – toim) uuringu järgi on Eesti pensionifondid viimase viie aasta arvestuses OECD riikide seas kõige halvema tootlusega ja samas kõige kõrgemate halduskuludega. Mis siis nüüd teeme? Paneme II samba kinni? Enam ei säästa?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles