Kohus: riigi ja Elektriraudtee leping on tühine

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elroni rong.
Elroni rong. Foto: Liis Treimann

Tallinna halduskohus nõustus oma värskes otsuses riigihangete vaidlustamise komisjoniga, et riigi ja Elektriraudtee (uue nimega Elron – toim) vahel sõlmitud reisijateveo avaliku teenindamise leping on tühine ning reisirongiliikluse korraldaja oleks tulnud leida hankemenetlusega. Ühtlasi jättis kohus rahuldamata majandusministeeriumi kaebuse vaidlustuskomisjoni otsuse peale.

Lepingu vaidlustas Edelaraudtee, ja kohus nõustus komisjoniga, et ühistranspordiseadusest tulenes ministeeriumil kohustus korraldada lepingu sõlmimiseks hankemenetlus. Kohtu hinnangul tähendab selline kohustus ühtlasi keeldu sõlmida otselepingut ning vastavat õigust ei saa tuletada seda lubavast Euroopa Liidu määrusest.

Kohus leidis, et nimetatud määruse järgi oleks vaidlusalust otselepingut sõlmida lubatud vaid siis, kui Eesti riigisiseses õiguses seda keeldu ei oleks, ent ühistranspordiseadusest vastav keeld kohtu hinnangul tuleb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles