Eesti kõige pikaajalisem vallajuht kaotas ametikoha

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Antsla uus vallavolikogu
Antsla uus vallavolikogu Foto: Kalev Joab / Antsla vallavalitsus

Eesti kõige pikaajalisem omavalitsusjuht, 30 aastat Antsla valda juhtinud Tiit Tõnts kaotas oma ameti, kui pärast viimaseid kohalikke valimisi kogunenud vallavolikogu valis möödunud kolmapäeval uueks vallavanemaks Merike Prätzi.

61-aastane Tõnts oli Võrumaal omavalitsusjuhina ametis juba Andropovi ajast.

«Praegu olen olukorras, nagu moodsalt öeldakse – avatud pakkumistele. Aga mul on jäänud ainult aasta pensionini, nii et see peab olema rahulik töökoht,» ütles Tõnts. Praegu naudib ta oma sõnul töötupõlve.

«Ma ei soovinudki jätkata, vallavanemana kindlasti mitte, sest minu jaoks oli juba möödas piisav aeg, las tulevad nooremad asemele. See pole sugugi lihtne töö,» ütles Tõnts.

Valimisliidu Ühisjõud nimekirjas Tõnts vallavolikogusse siiski kandideeris ja sai oma sõnul ka hea tulemuse, 112 häält: «30 aasta peale on see päris palju,» leidis ta. Valimisliit sai uues vallavolikogus kaks kohta ning lihtliikmena Tõnts oma sõnul kindlasti tööd ka jätkab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles