Põtrade ohvri lesk: maanteeserva tuleb panna kaitsetarad

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustvee lähedal juhtus liiklusõnnetus, kus raskes kokkupõrkes kahe põdraga kaotas elu inimene.
Mustvee lähedal juhtus liiklusõnnetus, kus raskes kokkupõrkes kahe põdraga kaotas elu inimene. Foto: Jürgen Puistaja/Kanal 2

Pühapäeva õhtul Jõgevamaal autole ette jooksnud põtrade tõttu surma saanud mehe lesk leiab, et tee äärde tuleks panna tarad, maanteeamet ei pea seda aga mõeldavaks.

«Praegu on käimas jahihooaeg ja põdrad on ära hirmutatud, see on kohutav, kuidas nad üle tee jooksevad,» rääkis hukkunu naine Ene Õhtulehele, kuid möönis samas, et jahipidamist ära keelata ei saa.

«Põhjanaabritel on teede ääres kaitsetarad, leedulastelgi on, ka meil võiks piirdeid rohkem üles panna,» leidis ta.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Aleksandr Naidis tõdes, et antud piirkond on tuntud selle poolest, et metsloomad liiguvad seal üpris aktiivselt ning Jõgevamaa Kullavere jahiühistu juhatuse esimees Raivo Saar märkis, et selle koha lähistel on põder ka varem auto ette jäänud.

Maanteeameti keskkonnatalituse juhataja Villu Lükk nentis, et Eestis ei ole ulatuslikku ulukitarastamist siiani tehtud ning laustarastamine ilma loomade liikumisvõimaluste tagamiseta tähendaks elupaikade ja loomapopulatsioonide killustamist, mida tuleb vältida. Tara rajamisega peab alati kaasnema läbipääsude ehitamine, mis on aga väga kulukas ja Eesti tingimustes mõeldav vaid 2+2 maanteede rajamisel, kuna muudel puhkudel pole selleks piisavalt raha, rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles