Heal medaliaastal võib EOK pankrotti minna

Jaan Martinson
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevast aastast ei kannata EOK enam kahte olümpiakulda välja. Kristina Šmigun võitis oma medalid õigel ajal.
Tulevast aastast ei kannata EOK enam kahte olümpiakulda välja. Kristina Šmigun võitis oma medalid õigel ajal. Foto: Mati Hiis/Õhtuleht

Tulevast aastast läheb tiitlivõistlustelt medaliga naasnud sportlastele ja treeneritele preemiate maksmine riigi käest Eesti Olümpiakomitee kätte. Kuigi kultuuriministeerium eraldab premeerimiseks raha, on summa sedavõrd väike, et EOKd ähvardab heal medaliaastal pankrot.

Kultuuriministeeriumi asekantsler Tõnu Seil ja EOK president Neinar Seli kinnitasid kui ühest suust, et mõlemad osapooled olid nõus juurutama uut süsteemi, kus riik enam medaleid otseselt kinni ei maksa, vaid eraldab selleks raha.

«Nüüd on asi oluliselt lihtsam,» rääkis Seli rõõmsal häälel. «Varem esitasime taotluse kultuuriministeeriumile, nemad omakorda valitsusele, kes reservfondist raha eraldas. Tulevikus jäävad vahepealsed käigud lihtsalt ära.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles