Mikser: 19-eurone lastetoetus on Eestile häbiplekk

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser
Sven Mikser Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kümme aastat 19-eurosena püsinud lastetoetus on häbiplekk, arvestades, milline on olnud selle aja jooksul hinnatõus ja kui palju on raha kaotanud oma ostujõust, ütles Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Sven Mikser.

«See on üks Eesti tänase päeva kõige valusamaid probleeme ja see, et universaalsed lastetoetused esimesele ja teisele lapsele on 19 eurot ja 18 senti, et see summa on sellisena püsinud kümme aastat, on häbiplekk, me kõik teame, milline on olnud hinnatõus, inflatsioon selle aja jooksul, kui palju on raha kaotanud oma ostujõust, kui palju on kasvanud riigieelarve kogumahus, kui palju on kasvanud erinevad kuluread,» sõnas ta ETV saates «Foorum».

Mikseri arvates on selge, et eeskätt Reformierakond, aga ka koalitsioon tervikuna on läinud seda teed, et universaalsed lastetoetused Eestis üleüldse välja suretada.

«Tegelikult küsimus on ülimalt tõsine ja kui vaatame, mis on vahepealse aasta jooksul juhtunud - meil on surnud Eestis aasta jooksul 1500 inimese võrra rohkem, kui on registreeritud elussünde, Eestist on lahkunud üle 6600 inimese rohkem, kui on neid, kes on siia tulnud või siia tagasi tulnud, Eesti on kaotanud aastaga 8000 inimest, on absoluutselt viimane aeg selle probleemi lahendamiseks midagi teha,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles