AMTEL ihkab uusi sõidukeid

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Selle aasta esimese kümne kuuga on maanteeameti andmetel arvele võetud 42 762 sõiduautot, neist 17 116 sõidukit ehk 40 protsenti on uued. Senise müügitempo jätkudes ületatakse tänavu ilmselt üsna napilt 20 000 uue auto piir, mis mullu jäi kätte saamata. Sellegipoolest pole see piisav, et vähendada Eestis registreeritud sõiduautode keskmist vanust, milleks eelmisel aastal Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liidu (AMTEL) hinnangul oli 13,9 aastat.

«Kogu pargist on uute autode aastase müügi osakaal praegu alla kolme protsendi, seda on kindlasti vähe, et peatada pargi vananemine. Kui uute autode import jõuab tasemele 25 000 – 30 000 autot aastas ning kasutatud autode import jääb sellest tasemest allapoole, on oodata Eesti autopargi keskmise vanuse vähenemist ja pargi reaalset uuenemist,» kommenteeris praegust seisu AMTELi tegevjuht Arno Sillat.

Autopargi keskmise vanuse vähenemist uute sõiduautode müügi järsu kasvu najal pole lähiajal Eesti elanike majanduslike võimaluste juures aga näha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles