Võimuliit sisepingetes

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriminister Rein Lang ütles pärast loomeliitudega kohtumist ajakirjanikele, et SA Kultuurileht nõukogu tegutses Kaur Kenderit Sirbi peatoimetaja kohusetäitjaks seades heas usus.
Kultuuriminister Rein Lang ütles pärast loomeliitudega kohtumist ajakirjanikele, et SA Kultuurileht nõukogu tegutses Kaur Kenderit Sirbi peatoimetaja kohusetäitjaks seades heas usus. Foto: Peeter Langovits

Reformierakond koguneb nädalavahetusel volikogule 18-protsendilise toetusega, olles riigikogus esindatud erakondadest kõige kehvemal kohal. Kas sellest antakse endale aru või mitte, kuid vähemalt mõistab suurem osa ülejäänud Eestist, et Sirbi ümber kulminatsiooni jõudnud skandaal ei ole pelgalt ühe kultuurilehe küsimus, vaid pigem täpselt aasta eest kogunenud Jääkeldri järellainetus, jätkuv rahulolematus väsinud ja arrogantse valitsemisstiiliga, praegu konkreetselt kultuuriminister Rein Langiga.

Küsimus pole enam ühes nädalalehes, vaid väärtustes, mis on omased ühele erakonnale, mille suhtes on kriitilised ka loomeliidud. Kahe võimuerakonna, Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) vahel pole kunagi olnud ülearu suurt armastust, parteide esimehed Andrus Ansip ja Urmas Reinsalu ei istu regulaarselt asju arutama, valitsuskabineti istungid mööduvad tuima kohustusena.

Pevkur favoriit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles