Kätlin Konstabel: halb abielu poliitikas ja eraelus

Kätlin Konstabel
, psühholoog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kätlin Konstabel
Kätlin Konstabel Foto: Erakogu

Psühholoog Kätlin Konstabel kirjeldab abielusuhete halvenemise kulgu ja viitab paralleelidele Eesti poliitikaga.

Kaja Kallas ilmutas kolmapäevases «Foorumi» saates muret, et poliitikute ja rahva suhe ei peaks olema halva abielu moodi, kus ühed karjuvad ja teised lahutuspabereid vormistavad. See on hea metafoor, eriti kui meelde tuletada, et abielud muutuvad reaalsuses halvaks ja õnnetuks juba tükk aega enne lahutuspaberitele mõtlemist.

Alguses on suhete halvenemine peaaegu märkamatu. Üks jätab välimuse lohakile või nõud pesemata, ütleb, et ei jõudnud, oli vaja palju tööd teha. Teine ütleb pahuras tujus paar reljeefsemat sõna kaasa või tema vanemate aadressil. Sellised lihtsad asjad. Kui nii kipub korduma, siis mõistlikud inimesed istuvad ühel hetkel maha ja peavad aru. Et armastus ikka nagu on alles, aga midagi tuleb muuta ja kuidas võiks muuta. Kes võiks rohkem sõnu valida ja kes võiks olla tragim ja mõistvam. Tähtis on, et inimesed saavad omavahel rääkida, mis neile ei sobi, mismoodi nad end tunnevad ja et rääkimise tulemusel midagi ka reaalselt muutuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles