Päästeamet: lõkketegijad on muutunud teadlikumaks tuleohutusnõuetest

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur osa kulupõlengutest saab alguse hooletust lõkketegemisest.
Suur osa kulupõlengutest saab alguse hooletust lõkketegemisest. Foto: Anniki Leppik

Möödunud neljapäeval korraldasid Ida-Eesti Päästekeskuse tuleohutusbüroo Lääne-Viru piirkonna inspektorid patrullreidi, mille käigus tuvastati vaid kaks tuleohutusnõuetele mittevastavalt tehtud lõket.

Kuna reidi eesmärk oli rikkumiste ennetamine ja selgitustöö tegemine inimeste hulgas, siis kummagi lõkketegija suhtes väärteomenetlusi ei algatatud, teatas Ida-Eesti päästekeskus.

Tuleohutusbüroo vaneminspektor Raili Lanno rääkis, et kontrollreidil marsruudil Rakvere-Kadrina-Tapa-Vahakulmu-Karksi-Tamsalu-Porkuni-Rakvere avastati Tapa linnas kolm täielikult tuleohutusnõuetele vastavat lõket ning vaid kaks, mille juures puhus liiga tugev tuul.

«Tuletegijaid hoiatati ja ohtlikud lõkked kustutati. Üldiselt olid lõkkekohad aga nõuetekohaselt ette valmistatud, juures oli kustutusvesi ja lõketel hoiti silma peal. Seega võib kokkuvõttes öelda, et inimesed on lõkete tegemisel teadlikumaks muutunud,» kiitis Lanno lõkketegijaid.

Kulupõletamise keelust ja lõkke tegemisel tuleohutusnõuetest kinnipidamise kontrollimiseks korraldatakse reide ka edaspidi.

Tuleohtlikul ajal on kulu põletamine rangelt keelatud ja lõkke tegemisel tuleb kinni pidada tuleohutusnõuetest. Nõuete kohta saab täpsemat infot pääste veebilehelt www.rescue.ee või ööpäevaringselt töötavalt pääste infotelefonilt 1524.

Päästjad on sellel kevadel Ida- ja Lääne-Virumaal kustutanud 419 kulupõlengut (eelmisel aastal samaks ajaks 570) ja 17 tuleohutusnõuetele mittevastavat lõket. Kulu süütajale võib keelust üleastumise eest teha rahatrahvi kuni 18000 krooni.

Lisaks trahvisummale tuleb süüdlasel hüvitada ka keskkonnale tekitatud kahju, mis tule metsa levimise korral võib kujuneda üsna suureks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles