Sirpi hakkab juhima triumviraat

Mikk Salu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeval ilmus Tartu Kirjanike Liidu maja juurde Vanemuise tänaval Kaur Kenderit pilav grafiti, mille tekst kõlab eesti keeles «Igav nagu s*tt».
Pühapäeval ilmus Tartu Kirjanike Liidu maja juurde Vanemuise tänaval Kaur Kenderit pilav grafiti, mille tekst kõlab eesti keeles «Igav nagu s*tt». Foto: Kristjan Teedema

Kaur Kender teatas öösel vastu esmaspäeva, et astub Sirbi peatoimetaja kohusetäitja kohalt tagasi. Lehte juhivad toimetajad Lea Larin, Tambet Kaugema ja Tiina Mattisen.

Koos Kenderi poolt Sirpi toodud toimetaja Robert Kurvitzaga tehtud ühises lahkumisavalduses tuuakse põhjuseks Andres Aule avaldamata loomingu trükki laskmisega tehtud ränk eksimus: «Ebaõnnestusime poeetilisel tasandil, see oli ainus viga, mille tegime.»*

On see nüüd päris põhjus või lihtsalt ettekääne, häppeningi lõppakord? Kender kinnitas Postimehele, et see on tõeline põhjus: «Tekst on püha. Poeedi tekst on püha. Andres Aule oleks võinud meile armu anda, aga ta ei teinud seda. Meil ei jäänud valikut.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles