Vikerkaarelt Linnuteele

Tiina Kolk
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kärt Summatavet näitab oma ehteid.
Kärt Summatavet näitab oma ehteid. Foto: Andres Haabu

Homme avatakse Eesti Ajaloomuuseumi Suurgildi hoones kunstidoktori, Aalto ülikooli teadlase, maailmatasemel leiutaja ning ehtekunstniku Kärt Summataveti väljapanek «Traditsioon. Inspiratsioon. Innovatsioon». Homme tähistab kunstnik ka oma 50. sünnipäeva.

Näitus annab ülevaate Summataveti kolme kümnendi pikkusest loometeest. Ta ise jagab väljapaneku kolmeks osaks: tagasivaade, idee-ehted ja uudislooming. Neist esimene, retrospektiiv, näitab, kuidas autor on mõtestanud mütoloogilist maailmapilti.

«Kui ma 1983. aasta suvel esimese kursuse tudengina osalesin Kaljo Põllu soome-­ugri ekspeditsioonil, mõistsin äkki Lennart Mere filmide tähendust, ühendasin kohapeal kogetu kodust saadud tõekspidamiste ja kirjandusmuuseumis loetuga – austusega looduse, inimese ja elu vastu. Kunst andis mulle võimaluse oma mõtteid kujutada, aga ka põlvest põlve pärandatavatesse igavikulistesse väärtustesse süveneda,» selgitab Summatavet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles