Ministeerium tahab taas muuta õppetoetuse maksmise korda

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helen Põllo
Helen Põllo Foto: Margus Ansu

Kuna sel sügisel taotles vajaduspõhist õppetoetust vaid pool neist tudengitest, kel olnuks õigus seda saada, otsustas haridus- ja teadusministeerium juhtunut analüüsides, et seadust on tarvis muuta ning vastav ettepanek on juba tehtud ka riigikogu kultuurikomisjonile.

Tänavu septembris esitas taotluse ja sai õppetoetuse 2270 inimest ehk 16 protsenti sel aastal õppima asunud tudengitest, kuigi ministeeriumi analüüsist selgus, et taotlemise korral oleks selleks õigus olnud kaks korda enamatel.

Septembri jooksul sisenes 14 113st tänavu kõrgharidust omandama astunud tudengist eesti.ee keskkonda õppetoetuse taotlemiseks 4752 ehk üle 33 protsendi. Taotluse esitas 3642 õppurit ehk 26 protsenti, ülejäänud jätsid tegevuse pooleli. Osa poolelijätnutest oleks taotluse lõpuni täitmise korral õppetoetuse saanud, leidis ministeerium tagantjärele asja uurides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles