Eesmaa: oli oodata, et keegi poliitilise vastutuse võtab

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu väliskomisjoni esimees Enn Eesmaa.
Riigikogu väliskomisjoni esimees Enn Eesmaa. Foto: Peeter Langovits

Riigikogu väliskomisjoni aseesimehe Enn Eesmaa sõnul oli oodata, et keegi võtab poliitilise vastutuse Riia poevaringu eest, kuid oleks ennekõike otsinud vastutajaid ostukeskuse ehitusega seotud firmade seast.

«Keegi pidi selle vastutuse võtma, aga kas see pidi olema just peaminister ja kogu valitsus. Mina oleks ennekõike otsinud vastutajaid ehitusfirmast RE&RE või siis firmast Homburg, mis tegeleb selle ostukeskuse arendamisega või projekteerimisfirmast Kubs,» lausus Eesmaa.

«Oleks võinud oodata ära täpsemad tulemused. See töörühm, mis praegu uurib selle tragöödia põhjuseid, on arvamusel, et neil on üldised põhjused teada, kuid on lisanud, et täiendavate toimingute korraldamine võtab umbes kaks kuud aega. Mina oleks teinud sellise ettepaneku, et nii kaua ei oleks tagasi astunud kuni on teada, kes on selles süüdi.»

Eesmaa sõnul on peaminister kahtlemata kohustatud võtma poliitilist vastutust, kuid teda on suhteliselt raske süüdistada selles, mis Riia Maxima ostukeskuses juhtus.

«On väljendatud ka sellist arvamust, et peaminister tahab antud tagasiastumisega muuta valitsuse koosseisu,» märkis komisjoni aseesimees. «Mulle tundub see suhteliselt vähetõenäolisena, sest sellist emotsionaalset ja väga rasket aega ära kasutada valitsuse remondiks pole kuigi eetiline.»

«Mulle tundub, et Dombrovskis on olnud väga asjalik peaminister Lätis, keda on kiitnud ka mitmed tema poliitilised konkurendid.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles