Majad kaovad, lood jäävad

Katre Tatrik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lagunenud kirik  ja taamal olev ratsarügemendi 2. eskadroni tall on vähesed hooned, mis Raadil Puiestee ja Kasarmu tänavaga külgneval alal endises sõjaväelinnakus on alles. Sellest, mis rügemendi tallide ümber toimus ja millega rügement tegeles, annavad aimu järgmised mustvalged fotod. Räägitakse, et tüdrukud olevat olnud vormis rügemendi poiste järele suisa hullud. Vana kalendri järgi loetakse ratsarügemendi alguseks 1917. aasta 11. novembrit. Rügement tegutses kuni 1940. aastani.
Lagunenud kirik ja taamal olev ratsarügemendi 2. eskadroni tall on vähesed hooned, mis Raadil Puiestee ja Kasarmu tänavaga külgneval alal endises sõjaväelinnakus on alles. Sellest, mis rügemendi tallide ümber toimus ja millega rügement tegeles, annavad aimu järgmised mustvalged fotod. Räägitakse, et tüdrukud olevat olnud vormis rügemendi poiste järele suisa hullud. Vana kalendri järgi loetakse ratsarügemendi alguseks 1917. aasta 11. novembrit. Rügement tegutses kuni 1940. aastani. Foto: Kristjan Teedema

Hans Christian Andersen on öelnud, et pole olemas paremaid muinasjutte kui need, mis elu ise loob. Raadil, endises sõjaväelinnakus kohtab elu loodud muinasjutte igal sammul. Igal väeosal, mis paiknes selles linnakus või lennuvälja territooriumil, on oma lugu.

«Mõne meelest ei ole need küll muinasjuttude valdkonda kuuluvad, aga kindlasti on lood huvitavad,» rääkis kolonelleitnant Tõnis Asson eelmisel sügisel, kui Raadil käis esimene suurpuhastus.

Kollased koppekskavaatorid hammustasid ükshaaval kivirusuks kolm endist kasarmu- ja kolm staabihoonet, lendurite söökla, veel ühe kollaka söökla, meditsiinipunkti sõnumiga «Viska mured nurka», sissevajunud katusega kontori, lagunenud kino- ja staadionimaja, spordihoone ja veel ühe hoone. Peagi võetakse maha 17 hoonet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles