Jälle viiuldaja katusel: Estonia maja remont jõuab lõpule

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Novembri viimastel päevadel jõuavad lõpule Estonia maja suuremahulised renoveerimistööd.


Poole aasta jooksul vahetati 3000 ruutmeetrit plekk-katust, renoveeriti osaliselt küttesüsteemid, rajati Sinise ja Valge saali ventilatsioon, soojustati sisehoovi fassaad, renoveeriti publikutsooni põrandad ning ehitati välja valvesüsteem.

Estonia kontserdisaali poolel restaureeriti fuajee marmoreeritud sambad, saali lagi ja garderoobi põrandad ning ehitati välja kontserdisaali jahutussüsteem. Teatrijuht Aivar Mäe kutsus ajakirjanikud tööde lõpetamise puhul maja katusele, kus hakatuseks esines viiuldaja. Aga räägiti ka asjalikku juttu.

«Katuse vahetus, soojustustööd ja küttesüsteemide kaasajastamine tagavad maja püsimise kuivana, normaalse sisetemperatuuri ja ökonoomsuse,» rääkis Mäe. «Vähem oluline pole ventilatsioonisüsteemide rajamine ja mitmel erineval põhjusel rikutud hooneosade taastamine. Loodetavasti jääpurikatõrjega meil enam tegeleda ei tule. Estonia maja on valmis publikut ja estoonlasi teenima järgmised sada aastat,» lubas ta.

Renoveerimistöid vahendas Riigi Kinnisvara Aktsiaselts (RKAS) ja suuremad tööd tegi Ehitus5ECO OÜ. Kokku kulus renoveerimistöödeks ligi miljon eurot, millest 690 000 saadi toetusena RKASi koordineeritavatest CO2 kvoodi müügi tuludest ja 142 000 eurot eraldas kultuuriministeerium.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles