Lewandowski: Eesti oli edulugu

Liina Valdre
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi Euroopa Liidu eelarve on varasemast pisem, on raha kasutamise võimalused Euroopa Komisjoni eelarvevoliniku Janusz Lewandowski sõnul paindlikumad.
Kuigi Euroopa Liidu eelarve on varasemast pisem, on raha kasutamise võimalused Euroopa Komisjoni eelarvevoliniku Janusz Lewandowski sõnul paindlikumad. Foto: AFP/SCANPIX

Euroopa Komisjoni eelarvevoliniku Janusz Lewandowski hinnangul saavutas Eesti eelarveläbirääkimistel tulevikuks väga hea positsiooni.

Eile pani Euroopa Liidu nõukogu otsus lõpliku punkti järgmise seitsme aasta eelarve läbirääkimistele. Kokku kestsid vaidlused ligi kaks ja pool aastat – raske olukord majanduses tegi arutelud pingeliseks ning sundis Euroopa juhte esimest korda võtma vastu varasemast väiksemat eelarvet. Ajakirjanikega vestelnud Euroopa Komisjoni eelarvevolinik Janusz Lewandowski (62) paigutab Eesti koos teiste Balti riikidega läbirääkimiste võitjate leeri.

Euroopa Liidu järgmise seitsme aasta eelarve on lõpuks vastu võetud. Kuidas hinnata Eesti tulemust läbirääkimistel?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles