Politsei alustas Meelis Pai suhtes väärteomenetlust

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Pai
Meelis Pai Foto: Toomas Huik

Politsei pressiesindaja sõnul alustati Meelis Pai suhtes väärteomenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb autoriõiguste rikkumist.

«Hetkel tegeleb politsei veel info kogumise ja tunnistajate ülekuulamisega, mistõttu on vara rääkida sellest, milline saab olema võimalik karistus rikkumise eest,» ütles pressiesindaja Helen Uldrich Õhtulehele.

Kui esialgu väitis Tallinna linnapea nõunik Meelis Pai, et valijatele saadetud heliplaadil olnud linnulaulu salvestas loodusemees Fred Jüssi, siis hiljem selgus, et materjal kuulub hoopis loodushelide salvestajale ja neist plaatide üllitajale Ivar Vinkelile, kes nõudis Pailt salvestise kasutamise eest tagantjärele 35 000 eurot.

Et nõunik maksmisest keeldus, pöörduski Vinkel politseisse, öeldes, et Pai valimisplaadil kasutatud helilõigud on pärit Nordea panga jaoks 2006. aastal tehtud plaadilt.

Õhtulehe toonase kõne peale vajutas Pai telefoni kinni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles