Ilves püüab Gruusiasse minna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President  Toomas Hendrik Ilves..
President Toomas Hendrik Ilves.. Foto: Elmo Riig / Sakala

President Toomas Hendrik Ilves otsib võimalusi, et minna koos oma Läti, Leedu, Poola ja Ukraina kolleegidega Gruusiasse.

Poola president Lech Kaczyński koos oma Läti, Leedu, Eesti ja Ukraina kolleegidega soovivad esimesel võimalusel minna Gruusiasse, teatas uudisteagentuur AFP.

Presidendi kantseleist kinnitati Postimees.ee'le, et president Ilves otsib praegu aktiivselt võimalusi Gruusiasse sõiduks. «Kuna tegemist on aktiivse planeerimisperioodiga, siis midagi täpsemat ei saa me hetkel öelda,» teatati presidendi kantseleist.

Poola presidendi Lech Kaczynski välispoliitikanõunik Mariusz Handzlik ütles AFP-le, et viis riigipead võivad Thbilisisse lennata esmaspäeva õhtul või teisipäeval. Handzlik lisas, et Kaczynski saatis esmaspäeval Thbilisisse erisaadiku, kes peab olukorda kohapeal hindama.

Kõrgetasemelise visiidi eesmärk on aidata leida lahendus kriisile Gruusias. Handzlik märkis veel, et koostatud rahuplaan on antud üle praeguse Euroopa Liidu eesistujamaa Pranstusmaa presidendile Nicolas Sarkozyle.

Samas oli Poola välisminister Radoslaw Sikorski plaanitava visiidi suhtes kahtleval seisukohal. «See oleks suur samm...Me peaksime vältima individuaalseid algatusi, mis võivad Poola sellesse konflikti tõmmata,» kommenteeris Sikorski.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles