Nädala plaat: Birgiti taevane Jeruusalemm

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Birgit Õigemeel
Birgit Õigemeel Foto: Mihkel Maripuu

Birgit Õigemeel

Uus algus

(Enjoy Entertainment)

Hinne 3

Kunstilist väljendust võiks laias laastus jagada kaheks. Ühe võib nimetada maiseks ja teise taevaseks. Maise väljenduse puhul küsitakse inimese ja ühiskonna positsioonide ebakindluse kohta. See on pigem minevikulise suunaga. Taevase kunsti näidetena võib tuua loomulikult religiooniga seotud kunstiväljenduse (kuigi mitte absoluutselt), sotsrealismi, suures osas ka popkultuuri (või popmuusika). See on miski, mis soovib ja kujutab uut, paremat maailma, mis on vana ja ängistava otsustavalt seljataha jätnud. See on pigem tulevikulise suunaga. Taevase kunsti väljendusena võib tuua ka päevase raadio, supermarketid, ehkki need kõik sisaldavad ka, küll varjatud, kuid siiski, võimalust läbi kukkuda.

Birgit Õigemeele uus plaat «Uus algus» liigitub kahtlemata ja suveräänselt sinna taevase poolele. See on ka mõistetav, sest teos on peamiselt inspireeritud lapse sünnist, ühe uue elu algusest. Teemadeks on kahtluse kadumine, perfektne maailm, uus algus, headus, puhtus, valgus ning naudi hetke. Peamiselt Mihkel Mattiseni kirjutatud lugudega plaat kiirgab, kui ma ütleksin nagu kott kulda, siis poleks see õige, sest väljendisse «kott kulda» on sisse programmeeritud palju halbu mõtteid. Birgiti plaat ei sisalda halbu mõtteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles