MM-loos tõi eelmise finaali kordusetenduse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Neli aastat pärast seda, kui Hispaania ja Holland selgitasid 2010. aastal Johannesburgis MM-tiitli omaniku, lähevad samad koondised Salvadoris 2014. aasta finaalturniiri B-grupi avamängus taas vastamisi. Loos ei toonud kaasa ühte paljukardetud tõelist surmagruppi, kuid nii mõnigi peatreener võib tugevate vastaste tõttu hambaid kiristada.

Peale Hispaania ja Hollandi kuulub B-gruppi ka üks Lõuna-Ameerika tugevamaid meeskondi Tšiili, kes saab värskendada eelmise MMi alagrupis tehtud tutvust hispaanlastega, ning kahtlemata ei saa alahinnata ka Austraaliat. «Sellest tuleb kõigi aegade raskeim MM,» ennustas tiitlikaitsja Hispaania peatreener Vicente del Bosque päev enne loosimist prohvetlikult.

Samamoodi pidi pärast loosimist oma varasemaid sõnu kiruma Portugali supertäht Cristiano Ronaldo, kes sõnas: «MMi võivad võita Brasiilia, Hispaania ja Saksamaa. Loodetavasti ei kohtu me mõnega neist kohe turniiri alguses.» Ent just nii läks – Portugal loositi samasse gruppi Saksamaaga. Lisaks neile kahele on G-grupis veel USA ja Aafrika selle turniiri suurim edulootus Ghana. USA peatreener Jürgen Klinsmann võttis aga loositulemused kokku stoilise rahuga, lausudes BBC-le: «Enam raskemaks minna ei saa, kuid see ongi MMi võlu. Ootame põnevusega.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles