Jabloko: Venemaa ei tohi Gruusia konflikti tõttu maailmaga tülli minna

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlev Gruusia tank Tshinvalis.
Põlev Gruusia tank Tshinvalis. Foto: AFP / Scanpix

Vene liberaalne erakond Jabloko kutsus Vene võime maksimaalselt piirama Gruusias läbiviidavat sõjalist operatsiooni, et mitte sattuda konflikti pärast Gruusiaga vastasseisu kogu maailmaga.

«Sõjategevuse eskaleerumine on lubamatu, ning tuleb rakendada kõik jõupingutused selleks, et mitte mingil juhul lubada lõputu verise sõjaspiraali vallandumist,» ütles täna Interfaxile Jabloko esimees Sergei Mitrohhin.

«Vastasseis kogu maailmaga konflikti pärast Gruusiaga, kogu Kaukaasia regiooni tõmbamine sellesse, ei kuulu meie riigi ülesannete sekka,» kuulutas ta.

Mitrohhini sõnul ei tohi sõjaline operatsioon inimeste päästmiseks Lõuna-Osseetias tuua kaasa erakordselt negatiivseid tagajärgi Venemaale ja kogu regioonile.

Ta kutsus Venemaa juhtkonda «maksimaalselt piirama sõjalise jõu kasutamise mastaapi Gruusia territooriumil».

Samuti toonitas Mitrohhin, et «tingimata tuleb hoiduda sõjalise teguri kasutamisest Gruusia poliitilise korra muutmise eesmärgil».

«Kogu ajalooline kogemus õpetab: ei saa poliitilisi ülesandeid täisväärtuslikult sõjaliste meetoditega lahendada. Aga eriti postsovetlikus ruumis pole jõu kasutamine üldse otsustav argument,» kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles