Ansip avab Kõrgõzstanis Eesti aukonsulaadi

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirgiisi naised rahvariietes.
Kirgiisi naised rahvariietes. Foto: AFP / Scanpix

Peaminister Andrus Ansip sõidab täna koos äridelegatsiooniga visiidile Kõrgõzstani, kus ta muu hulgas avab pealinnas Biškekis Eesti aukonsulaadi.

Eesti aukonsuliks Kõrgõzstanis saab Viktor Krõltsov, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Peaminister kohtub visiidi käigus oma sealse kolleegi Žantoro Satõbaldijevi ja president Almazbek Atambajeviga. Samuti on kavas kohtumine parlamendi esimehe Ašõlbek Žeenbeekoviga.

Peaministriga on kaasas äridelegatsioon, et aidata kaasa suhete arenemisele ettevõtete tasemel. Senised majandussuhted on olnud tagasihoidlikud, Kõrgõzstan on Eesti  kaubavahetuse partnerite seas 63. kohal. Kõrgõzstan on väljendanud huvi koostööks turismi, põllumajanduse ja tekstiilitööstuse valdkonnas. Eesti senised peamised ekspordiartiklid on olnud puit, transpordivahendid ja keemiatooted.

Visiidi käigus on kavas ka majandusteemaline ümarlaud kohalike ettevõtjatega.

Peaministri äridelegatsiooni kuuluvad Kaubandus- ja Tööstuskoja ettepanekul Defendec OÜ tegevjuht Jaanus Tamm, FEMW OÜ juhatuse esimees Karl Kivi, ASi Tallinna Sadam juhatuse liige Allan Kiil, Incaso/Arco Vara/luteCredit Europe nõukogu esimees Allar Niinepuu, ASi Repo Vabrikud müügiosakonna juhataja Karin Reinaste-Parve ja Eesti Kaubandus- ja Tööstuskoja rahvusvaheliste suhete koordinaator Liis Lehesalu.

Andrus Ansip on peaministrina käinud Kesk-Aasia riikidest 2009. aastal ja tänavu Kasahstanis, 2010. aastal Usbekistanis, 2011. aastal Türkmenistanis ja tänavu Tadžikistanis.

Peaminister naaseb Eestisse laupäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles