Uus veebiprogramm lihtsustab naftatõrjet

Katre Tatrik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli Eesti mereinstituudi meresüsteemide osakonna juhataja Robert Aps rääkis SmartResponse’i veebirakendusest, mille annavad teadlased uuel aastal kasutada Eesti riigiasutustele naftatõrje operatsioonide juhtimiseks.
Tartu ülikooli Eesti mereinstituudi meresüsteemide osakonna juhataja Robert Aps rääkis SmartResponse’i veebirakendusest, mille annavad teadlased uuel aastal kasutada Eesti riigiasutustele naftatõrje operatsioonide juhtimiseks. Foto: Toomas Tatar

Uuel aastal võtavad Eesti riigiasutused kasutusele uue ja ainulaadse veebirakenduse, mis aitab merel laevade kokku- või karile sõitmisel planeerida reostustõrjet ja hinnata keskkonnakahjusid.

Rakenduse väljatöötamist juhtisid teadlased Tartu ülikoolist, kaasa aitasid kolleegid Soomest ja Rootsist.

Tartu ülikooli Eesti mereinstituudi osakonnajuhataja Robert Apsi sõnul seilab Läänemerel iga päev keskmiselt 2000 laeva, neist umbes 500 on naftaveotankerid. Kui mõnega neist peaks õnnetus juhtuma ja laevast voolab välja nafta, hõlbustab reostuse likvideerijatel alates uuest aastast tööd korraldada ainulaadne veebirakendus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles