Hispaania asemel Bulgaariasse

, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bulgaariasse kolinud briti pered on oma eluga uuel kodumaal rahul.
Bulgaariasse kolinud briti pered on oma eluga uuel kodumaal rahul. Foto: Erakogu

Kümmekonna aasta eest Hispaaniasse suvemaja osta tahtnud britid sattusid eksikombel uurima sarnase nimega kanti Bulgaarias. Nüüd ajavad pered Musta mere ääres oma väikest turismiäri.

Burgasest 20 kilomeetri kaugusel asuvas Marinka külakeses peavad kaks briti perekonda väikest firmat, mis pakub lisaks ATV safaritele ka kajakkidega sõitmist ja savituvide laskmist. Kevin, Lynn, James ja Val kolisid Bulgaariasse 11 aastat tagasi peaaegu juhuslikult.

«Meie pered on aastaid sõbrad olnud, sest töötasime Valiga koos ja saime sõpradeks,» meenutas Lynn nende Bulgaariasse sattumise lugu. Kuna pered olid koos puhkustel käinud, otsustati ühiselt muretseda suvemaja. Esmalt oli kavas hakata suvitamas käima Kanaari saartel. Kuna Burgase-nimeline linn asub nii Hispaanias (Burgás) kui ka Bulgaarias, sattusid nad 2003. aastal vaatama Bulgaaria linnakese palju odavamaid maju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles