Sõjas Aafrika riiki ähvardab suurem kriis

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisaks moslemite ja kristlaste kokkupõrgetele peavad Kesk-Aafrika Vabariigis praegu enda eest võitlema ka vägivalla eest põgenenud inimesed, keda kimbutab toidunappus. Pildil abi jagamine eile Bangui lähedal asuvas pagulaslaagris.
Lisaks moslemite ja kristlaste kokkupõrgetele peavad Kesk-Aafrika Vabariigis praegu enda eest võitlema ka vägivalla eest põgenenud inimesed, keda kimbutab toidunappus. Pildil abi jagamine eile Bangui lähedal asuvas pagulaslaagris. Foto: AFP/SCANPIX

Kristlaste ja moslemite nädal-nädalalt aina jõhkramate vastastikuste kättemaksurünnakute taustal hakkab Kesk-Aafrika Vabariigis tekkima ka humanitaarkriis, hoiatavad sinna väed saatnud Prantsusmaa liidrid.

Prantsuse lehelugejatele esitas praegu Kesk-Aafrika Vabariigis toimuvast värske värvika kirjelduse Philippe Vokaer. Tema 23-aastane dessantväelasest poeg Nicolas on üks kahest operatsioonil «Sangaris» elu jätnud Prantsuse sõdurist. Vokaer ja 22 aastat vana Antoine Le Quinio said surma pealinnas Banguis esmaspäeva öösel patrulli ajal.

«Me vahetasime samal õhtul sõnumeid,» kirjeldas tulevahetuses langenud Vokaeri isa ajalehele Le Parisien. «Ta oli tunnistajaks mõningatele jõledatele vaatepiltidele. Niipea, kui Prantsuse sõdurid moslemite grupeeringult relvad ära võtsid, nägid nad, kuidas kristlaste hulk moslemid keset tänavat lintšis. Armee ei saanud selle peatamiseks midagi teha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles