Siseministeerium sooviks abipolitseinike ridu veelgi täiendada

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil politseinik andmas peatumismärguannet.
Pildil politseinik andmas peatumismärguannet. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti abipolitseinikud ja siseministeerium sooviksid abipolitseinike ridu täiendada ning neile ka rohkem õigusi anda.

Eestis abistab politseinikke 850 vabatahtlikku, kellest 70 omavad ka iseseisvalt tegutsemise pädevust, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Abipolitseinike seadus on kehtinud pea kolm aastat, täna arutati esmakordselt ühise laua taga seaduse tugevaid ja nõrku külgi ning abipolitseinike kogu esimehe Dein-Tom Tõnsingu hinnangul võiks seadusesse sisse kirjutada mõned nüansid, mis vabatahtlike ja politseipatrullide tööd hõlbustaks.

Siseminister näeks hea meelega, et abipolitseinikke oleks veelgi rohkem, sest lisaks politseinike abistaja rollile on tegu aktiivsete ja kriisisituatsioonis käituva oskavate kodanikega, kelle vabatahtlik töö on väärtuslik, ka siseministeerium plaanib üle vaadata abipolitseinikuks saamise nõuded, et kandideerida saaksid inimesed, kellele patrullimine ei pruugi sobida, kuid keda saaks edukalt kasutada olulises ennetustöös.

Siseminister Ken-Marti Vaher rääkis, et tänaseks hetkeks on abipolitseinikud panustanud politsei abistamisse 77 000 töötundi, mis on väga suur väärtus, peaaegu 50 politseiniku aasta töömaht ehk sellise korraliku keskmise politseijaoskonna suurune töömaht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles