India kohus ei vabastanud ikka veel Eesti laevakaitsjaid

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laev Seaman Guard Ohio seisab Indias Tuticorini sadamas.
Laev Seaman Guard Ohio seisab Indias Tuticorini sadamas. Foto: SCANPIX

Tamil Nadu ülemkohus otsustas taas Indias kinni peetud meremehi, sealhulgas eestlastest laevakaitsjaid kautsjoni vastu mitte vabastada.

India kohus jättis sellega rahuldamata juba teise vabastamistaotluse. Eeluurimistähtaega on kohus pikendanud kuni 20. detsembrini, teatas välisministeerium.

Eesti New Delhi saatkonna konsul Margus Särglepp kohtus eile Chennais taas kinnipeetud Eesti kodanikega.

Välisministeerium ja Eesti saatkond Indias suhtlevad järjepidevalt laeva omanikfirma AdvanForti esindajate, India ametivõimude esindajate ja kinnipeetud Eesti kodanikega.

Samuti jätkab Eesti saatkond New Delhis olukorra lahendamisele võimaluste leidmiseks suhtlust kohalike ametivõimudega. Ka on Eesti saatkond olnud olukorra lahendamise eesmärgil kontaktis Ühendkuningriigi ja Ukraina kolleegidega, kelle kodanikud on samuti juhtumiga seoses kinni peetud.

Eesti saatkonnal Washingtonis on pidev ühendus laeva USA omanikfirmaga AdvanFort. Samuti hoiab välisministeerium püsivalt sidet meremeeste lähedastega.

Tamil Nadu osariigi politsei arreteeris piraaditõrjelaeval olnud 35 meest, keda süüdistatakse ebaseaduslikus relvade ja laskemoona veos India vetes. Sierra Leones registreeritud, kuid Ühendriikides baseeruvale firmale AdvanFort kuuluva laeva 10 meeskonnaliikme ja 25 relvastatud laevakaitsja asjus algatati juurdlus. Meeskonna hulgas on peale eestlaste ka Briti, Ukraina ja India kodanikke.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles