Sisepaguluses sünnivad hitid

Heili Sibrits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Ivanovi romaani «Hanumani teekond Lollandile» lavastasid Thalia teatris Tiit Ojasoo ja Ene-Liis Semper, fotol loo peategelased Sid (Rafael Satacho­wlak) ja Hanuman (Sebastian Rudolph) vedamas vanameest, kelle raha eest mehed tükimat aega lustisid.
Andrei Ivanovi romaani «Hanumani teekond Lollandile» lavastasid Thalia teatris Tiit Ojasoo ja Ene-Liis Semper, fotol loo peategelased Sid (Rafael Satacho­wlak) ja Hanuman (Sebastian Rudolph) vedamas vanameest, kelle raha eest mehed tükimat aega lustisid. Foto: Ene-Liis Semper

Tiit Ojasoo ja Ene-Liis Semper lavastasid ühes Saksamaa olulisemas teatris, Hamburgis asuvas Thalias Eestis elava kirjaniku Andrei Ivanovi romaani «Hanumani teekond Lollandile». Esietenduse järel oli Andrei Ivanov väga rahul. «Ma nägin laval raamatut, karakterid olid edasi antud sajaprotsendiliselt,» tunnustas ta.

Ojasoo lavastusi  polnud Ivanov varem näinud. Enne esietendust mehed küll vestlesdi pikalt. «Olin aru saanud, kuidas ta töötab. Aga siiski ma ei oodanud seda, mida ma täna nägin. Imetlusväärne. Paljuski on tulemus selline tänu näitlejate tööle.»

«Hanumani teekond Lollandile» pole teatraalne. Kui Tiit Ojasoo tegi ettepaneku romaanist lavastus teha, siis milline oli teie reaktsioon?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles