Politsei: tooni on andnud liigne purjutamine

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja prefektuuri korrakaitsebüroo juht Valdo Põder
Põhja prefektuuri korrakaitsebüroo juht Valdo Põder Foto: Kaarel Tigas / Õhtuleht

Politsei kinnitusel on tänavused jõulupühad möödunud korrakaitsjatele tavapärase nädalavahetuse rütmis, samas on tooni andnud liigselt purjutanud inimesed.

Põhja prefektuuri korrakaitsebüroo juhi Valdo Põderi sõnul on hädaabinumbrile laekunud kõnede hulk on olnud suurem, kui muidu nädala sees, kuid samas võrreldav keskmise nädalavahetuse numbritega.

«Paljud viimaste päevade väljakutsed on olnud seotud liigse alkoholi tarbimisega ja sellest tulenevate probleemidega. Nende seas on olnud näiteks peretülide väljakutseid ja avaliku korra rikkumisi,» ütles Põder BNSile.

23.-25. detsembril juhtus 13 rasket liiklusõnnetust, milles sai viga 17 inimest. Kõige mustem päev oli liikluses 23. detsember, kus juhtus seitse rasket õnnetust, sel päeval hukkus Harjumaal autojuht ning Tallinna kesklinnas eakas jalakäija.

Politsei pöörab jõuluajal peamiselt tähelepanu liiklusturvalisusele. «Kõige enam keskendume joobes juhtide, turvavarustuse mittekasutajate ning kiirusületajate tabamisele. Politsei on viimase kolme päeva jooksul roolist tabanud 52 alkoholi tarvitanud juhti ning üheksa autojuhti, keda kahtlustame narkojoobes juhtimises,» rääkis Põder.

Politsei palub kõigil liiklejatel olla tähelepanelikud – sõita ohutult, jälgida liiklusreegleid, tee- ja ilmastikuolusid ning arvestada võimalike ohtudega. «Tasub jälgida, et rooli taha ei istuks joobes juht. Samuti on peaksid autojuhid praegusel pimedal ja lumevaesel ajal olema eriti tähelepanelikud jalakäijate suhtes, kes võivad jääda autojuhile märkamatuks. Jalakäijad peaksid aga omalt poolt tegema kõik, et olla võimalikult hästi nähtavad, kandes helkurit,» ütles Põder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles