Hannes Hanso elu nagu seiklusfilmis

Priit Pullerits
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mälestus käidud radadelt: 
taldrikud Hannes Hanso nüüd juba 
endise Tallinna-kodu seinal on pärit Marokost Atlase mägede ja Sahara vahelt. «Tükk tingimist oli!» meenutab Hanso.
Mälestus käidud radadelt: taldrikud Hannes Hanso nüüd juba endise Tallinna-kodu seinal on pärit Marokost Atlase mägede ja Sahara vahelt. «Tükk tingimist oli!» meenutab Hanso. Foto: Liis Treimann

Sügisel üllatuslikult Kuressaare linnapeaks saanud rahvusvaheline mees kihutas noorpõlves Eestist minema, uskudes, et vaevalt ta koju naaseb. Aga järgnevad aastad tõid suuri pöördeid.

Hannes Hanso üllatas tänavu ennastki, teistest rääkimata. Kuigi ta on 15 aastat kommenteerinud Vikerraadios välispoliitikat, töötanud kaitse- ja rahandusministeeriumis, kuulunud Euroopa Liidu diplomaatilisse teenistusse, peab enamik teda ennekõike pööraseks reisimeheks. Kolm Uhhuduuri retke on jätnud rahva teadvusse kustumatu jälje.

Aga jõule tähistas see rahvusvahelise haardega mees hoopis Saaremaal. Ja uut aastat võtab ka vastu Saaremaal, Kuressaares. Üks aasta suuremaid üllatusi, millest pole veel tüdimuseni räägitud, on tõsiasi, et Hansost (42) sai tänavu Kuressaare linnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles