Galerii: Eri Klas ja sõbrad tõid lavale Eesti heliloojate laululoomingu

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eri Klasi ja sõprade kontsert Eesti heliloojate leviloomingust läks täissaalile: publik seisis püsti, paljud pühkisid pisaraid ning esinejaid ei tahetud sugugi ilma lisapalata lavalt ära lasta.

Uno Naissoo, Raimond Valgre, Arne Oit ja Valter Ojakäär on sõbrad, kellega maestro Klas oma muusikuteel kõrvuti radu käinud. Kõik need legendaarsed heliloojad tähistavad sel aastal oma juubeleid, nii otsustaski maestro nendega koosveedetud muusikalisi aegu meenutada ja tuua välja kava oma sõprade loomingu paremikust. Head Eesti muusikat sai kuulata Tartu ja Jõhvi kontserdimajas, tuuri viimane kontsert leidis aset Estonia kontserdisaalis.

Nelja helilooja looming jõudis kuulajateni Pärnu Linnaorkestri ja solistide Maarja-Liis Ilusa, Ivo Linna ja Liisi Koiksoni esituses, dirigendipuldis mõistagi Eri Klas. «See on väga liigutav kontsert ainult Eesti muusikast, seaded orkestrile ja solistidele  on teinud Tõnis Kõrvits,» rääkis Tallinncityle maestro Klas, kes jäi kõigi ülesastumistega väga rahule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles