Vana kaubamaja kaob, aga mälestused jäävad

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu uues kaubamajas töötavad müüjad Helle-Mai Zõbina (vasakult), Anne Sisask ja Ellen Madal hakkasid üle tänava jäävas Tartu vanas kaubamajas tööle 47 aastat tagasi.
Tartu uues kaubamajas töötavad müüjad Helle-Mai Zõbina (vasakult), Anne Sisask ja Ellen Madal hakkasid üle tänava jäävas Tartu vanas kaubamajas tööle 47 aastat tagasi. Foto: Margus Ansu

47 aastat tagasi oli kaubamajas laopinda palju rohkem kui müügipinda

Tänini Tartu uue kaubamaja meesteosakonnas töötav müüja Helle-Mai Zõbina ja nüüd samas majas suuremate pühade ajal abis käiv Anne Sisask hakkasid vanas kaubamajas tööle 1. detsembril 1966. Uue kaubamaja meesteosakonna moenõustaja-müüja Ellen Madal liitus nendega 1. veebruaril 1967.

Helle-Mai Zõbina ja Ellen Madal töötasid alguses naisteosakonnas. Anne Sisask alustas trikotaažiosakonnast ja siis müüs lastejalatseid. Nüüd on need kolm naist staažikad meesteosakonna töötajad, kellel on peagi maa pealt kaduvast vanast kaubamajast palju mälestusi, mida nad lahkelt jagasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles