Uut teed kõndiv Flora otsib kadunud kirge

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Flora ründaja Rauno Alliku (palliga)
Flora ründaja Rauno Alliku (palliga) Foto: Toomas Huik

Voor enne mulluse meistriliiga hooaja lõppu sai selgeks, et Eesti kõige võidukamal tegevjalgpalliklubil FC Floral – 23 tegutsemisaasta jooksul on võidetud üheksa meistritiitlit –pole sedapuhku esikolmikusse asja. Hooaja madalpunkt saabus suvel, kui eurosarjas jäädi kahe mängu kokkuvõttes alla Albaania klubile FK Kukësi.

«Tunnistan ausalt, et ma ei ole oma karjääri jooksul nii halvas seisus meeskonda näinudki kui see Flora, kelle suvel üle võtsin,» tunnistab juulis peatreeneri ohjad Marko Lelovilt enda kätte saanud Norbert Hurt, kes täitis esmalt pool aastat peatreeneri kohusetäitja rolli ning on uuel hooajal juba täieõiguslik Flora juhendaja. «Mängijad olid läbi nii füüsiliselt kui ka vaimselt.»

Ehkki medalikohalt jäädigi lõpuks välja – viimati juhtus Floraga nii 2009. aastal ning meistriliiga senise 22 hooaja jooksul on seda üldse ette tulnud vaid kolmel juhul –, leiab Hurt eelmise hooaja teisest poolest palju positiivset. «Teha sai palju: muutsime mängufilosoofiat, palkasime uue fitness-treeneri, taktikaliselt õnnestus meeskonnani viia palju uusi ideid. Muutused toimusid nii üldfilosoofias kui ka mängijate suhtumises. Loomulikult ei kajastunud kõik kohe tulemustes, aga kui mäng mängu haaval vaadata, siis tabeli alumise poole meeskondade vastu sujus meil mäng hooaja teises osas märksa paremini,» lausub ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles