Riigimetsast toodi rekordilised 8700 jõulupuud

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RMK jagab juba aastaid näpunäiteid, kuidas riigimetsast jõulukuuske osta.
RMK jagab juba aastaid näpunäiteid, kuidas riigimetsast jõulukuuske osta. Foto: Elmo Riig / Sakala

Lõppenud pühade ajal toodi riigimetsast 8700 jõulukuuske, mida on 1100 võrra rohkem kui eelmisel aastal.

«Ühine kuuseretk on saanud paljudes peredes traditsiooniks, millest ei loobuta isegi lumise talveilma puudumisel,» ütles RMK metsakasvatuse peaspetsialist Toomas Väät.

Ta oletas, et suurenenud huvile aitas kaasa RMK mobiilirakendus, mida kasutajad kiitsid. Rakendus võimaldas kergesti üles leida riigimetsa, tuvastada oma asukoha ning sobiva jõulukuuse eest tasuda. Mobiilimaksega tasuti 70 protsendi puude eest.

Heategevusena jõudsid 80 jõulupuud RMK abil ka Eestimaa lastekodudesse.

Kuna varasematel aastatel on olnud juhtumeid, kus jõulukuuskede raiumisel pole järgitud metsaomaniku seatud tingimusi, tegid keskkonnainspektsiooni töötajad koos RMK ja politseiga jõulude ajal metsas tihedamini kontrollkäike. Sel korral riigimetsas ühtki rikkumist ei avastatud.

Jõulukuuski tohib riigimetsas raiuda vaid sealt, kus neil ei ole lootust suureks kasvada: teede ja kraavide servadest, liinide ja vana metsa alt.

Mulluste pühade ajal toodi riigimetsast kokku üle 7600 jõulukuuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles