Harjumaa väikemaanteed saavad kiiruskaamerad

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks kohti, kus kaamerad registreerivad sageli lubatud kiiruse ületamist, on Anna küla Tallinna-Tartu maanteel.
Üks kohti, kus kaamerad registreerivad sageli lubatud kiiruse ületamist, on Anna küla Tallinna-Tartu maanteel. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Sel aastal keskendub maanteeamet uute kiiruskaamerate paigaldamisel Harjumaa väikemaanteedele, et ohjeldada tihedast liiklusest tingitud avariisid ja kiiruseületamist.

Maanteeameti liiklusekspert Villu Vane ütles Postimehele, et kohe aasta algul paigaldatakse üheksa kaamerat, mille tööle rakendamine lükkus mullu hangete venimise tõttu edasi. Neist kaks tuleb Tallinna-Saku-Laagri teele Saku ja Jälgimäe vahelisele lõigule, kaks aga Tallinna-Rannamõisa-Kloogaranna teele Vääna-Jõesuusse, 8. ja 19. kilomeetri vahele. Koguni viis mõõtekabiini paigaldatakse aga Tallinna-Rapla-Türi maantee algusesse, kilomeetritele 8–18.

«Katsume kiiruskaameratega tulla Tallinna lähiümbruse väiksematele maanteedele – siin on hommikustel ja õhtustel tipptundidel suhteliselt tülikas sõita ja ka liiklusõnnetusi on palju,» põhjendas Vane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles