Tondilossi omanikku ähvardab trahv

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna toimub Jõhvis Ida-Viru koostööfoorum.
Täna toimub Jõhvis Ida-Viru koostööfoorum. Foto: Arno Mikkor

Ida-Virumaa Jõhvi valla peaarhitekt tegi oma hoone loata neljakorruseliseks kergitanud majaomanikule ettekirjutuse, mille täitmata jätmine toob kaasa 10 000 krooni suuruse trahvisumma.

Aastaid ühe maja omanikuga ehitusloa pärast vägikaigast vedanud Ida-Virumaa Jõhvi valla peaarhitekt Andres Toome märgib ettekirjutuses, et kümme aastat pooleli olev ehitis Jõhvi peatänaval kahjustab ühishuve, kirjutab Põhjarannik.

Tondilossiks ristitud hoone renoveerimisega tehti algust 1998. aastal, mil väljastatud ehitusloas polnud kahe korruse lisamisest juttugi. Sellele vaatamata nad sinna ilmusid ning et juba olemasolevat, kuid õigusliku aluseta juurdeehitist seadustada, väljastas vallavalitsus 2007. aastal majaomanikule tagantjärele projekteerimistingimused ning jäi ehitusloa andmiseks projekti ootama.

Tondiloss kuulub kinnisvaraga tegelevale osaühingule Ballenbalt ning kui seni pidas vallavalitsus hoone seadustamiseks läbirääkimisi maakonnas tuntud juveeliärimehe Oleg Šiloviga, siis ettekirjutus tehti tema emale, Niina Šilovale, kes äriregistri andmetel on Ballenbalti juhatuse liikmena firma seaduslik esindaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles