Elron rikub riigiga sõlmitud lepingut

Mikk Salu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järgmisel nädalal on Elroni sõiduplaanis mõned muudatused.
Järgmisel nädalal on Elroni sõiduplaanis mõned muudatused. Foto: SCANPIX

Eelmise aasta juulis sõlmisid Elron ja Eesti riik reisijate avaliku teenindamise lepingu, detsembri lõpus lepingut täiendati. Nüüd on selge, et Elron hakkas kohe 1. jaanuaril, kui uued diiselrongid liinile läksid, sedasama reisijate veo lepingut ning selle lisasid rikkuma.

Mitmesuguseid tehnilisi probleeme – tõrkuvad tablood ja piletimüügisüsteemid – võib ajada ettenägematute asjaolude kaela, kuid paar asja, näiteks toitlustuse puudumine, on selge ja kohe algusest peale ka Elronile endale teada olnud lepingurikkumine. Vastavalt lepingule pidi ettevõte alates 1. jaanuarist pakkuma toitlustust Tallinna-Tartu ja Tallinna-Viljandi ekspressliinidel, aga seda nad ei teinud.

Lepingu täiendus ja selle lisad (reisisalongide kvaliteedinõuded) sõlmiti 31. detsembril ehk päev enne uute diiselrongide sõitma hakkamist – seega pidi Elronile ju kohe ka teada olema, et nad kirjutavad alla nõuetele, mida ei suuda ega kavatsegi täitma hakata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles