Tallinnas tuleb netivabaduse suurüritus

Argo Ideon
, poliitika- ja majandus­analüütik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Digitaalõiguste Instituudi juhatuse liikme Silver Meikari sõnul peaks Eesti internetivabaduse konverentsil tõstatama valusaid küsimusi, nagu internetikasutajate jälgimine ja privaatsus.
Digitaalõiguste Instituudi juhatuse liikme Silver Meikari sõnul peaks Eesti internetivabaduse konverentsil tõstatama valusaid küsimusi, nagu internetikasutajate jälgimine ja privaatsus. Foto: Peeter Langovits

Ühegi konverentsikõneleja nime välisministeerium veel avaldada ei taha, ütleb vaid, et mõned nimekad esinejad on oma osalemisest juba teada andnud.

Üritus toimub Eesti pealinnas seetõttu, et Eesti on läinud suvest peale olnud rahvusvahelise organisatsiooni Internetivabaduse Koalitsioon (Freedom Online Coalition, FOC) eesistuja. Seni on selles suhteliselt väike arv riike, kes lubavad avalikult tegutseda internetivabaduse edendamise nimel. Organisatsiooni asutasid 2011. aasta lõpus Hollandis Haagis 15 riiki.

Konverents toimub 28.–29. aprillil ilmselt Tallinna Swiss­ôtelis, mis on varemgi olnud Eestis korraldatud rahvusvaheliste kohtumiste toimumispaik. Ürituse koduleht hakkab asuma aadressil www.freedom­online.ee, kus praegu aga peale põgusa üldinfo veel midagi ei leidu. Üritus tuleb ministrite tasemel ning kutse on esitatud nii FOCi liikmesriikide kui välisministeeriumi andmeil mitme riigi välisministrile. Kes neist Eestisse võiks saabuda, pole veel teada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles