Kõrvaklapid vali muusika järgi

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmo Narbekovi sõnul võiksid pikal kuulamisel suured klapid peas hästi istuda, mitte liialt suruda. Kõrvapadjakeste materjal peaks õhku läbi laskma.
Urmo Narbekovi sõnul võiksid pikal kuulamisel suured klapid peas hästi istuda, mitte liialt suruda. Kõrvapadjakeste materjal peaks õhku läbi laskma. Foto: Toomas Huik

Enne kõrvaklappide ostmist tasub neid pähe proovida, et kontrollida nende kuju ja heli sobivust.

Tõelised muusikaentusiastid arvatavasti juba teavad, millist kaubamärki tasub usaldada, kuid märksa keerulisem on kirevas kõrvaklapimaailmas orienteeruda tavatarbijal, kes tahab lihtsalt klappe, mis oleksid soodsad, sobiksid hästi ja peaksid ka vastu.

Suuremate elektroonikapoodide valik võtab silme eest kirjuks, sest kõrvaklappe on mitut tüüpi, kaubamärke mitukümmend ning tagatipuks erinevad hinnad enam kui sada korda. Näiteks on Euronicsi kauplustes odavaimad 2,90-eurosed Hama klapid ning kõige kallimad 399-eurosed Beats by Dr. Dre või AKG Quincy Jonesi omad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles